Skip to main content

Els empleats de Pyou van participar en la conferència Barcelona REACT 2023 que impulsa la recerca de talent a la ciutat

Los empleados de Pyou participaron en la conferencia Barcelona REACT 2023 que impulsa la búsqueda de talento en la ciudad

Les Jornades de la conferència REACT de Reactivació Econòmica, organitzades per l’Ajuntament de Barcelona, són un esdeveniment anual molt esperat que aplega diversos sectors econòmics i experts per debatre i reflexionar sobre el futur econòmic de Barcelona. La conferència es va celebrar del 28 al 30 de març del 2023 i va estar oberta a la ciutadania i a tots els agents implicats en el desenvolupament de Barcelona. Aquest esdeveniment presencial es va dividir en tres àrees temàtiques, persones, planeta i progrés, i va comptar amb sessions d’anàlisi d’iniciatives com la re-economització del centre de la ciutat i la promoció de sectors estratègics que van ser font de creixement econòmic per a la ciutat.

 

REACT 2023 va atreure experts i líders locals, nacionals i internacionals, convertint-se en una excel·lent oportunitat perquè professionals de diverses indústries comparteixin experiències i reflexionin sobre el desenvolupament futur de les ciutats. La jornada pretenia ser un punt de trobada entre els diferents sectors econòmics de Barcelona per reflexionar sobre els projectes que s’estan desenvolupant a la ciutat i el futur econòmic de la dècada vinent.

 

La conferència va reunir algunes de les ments més brillants i innovadores de diversos sectors econòmics, inclosos empresaris, inversors, legisladors i acadèmics, per debatre i reflexionar sobre el futur econòmic de Barcelona. La conferència d’aquest any va ser particularment especial, atesos els reptes plantejats per la pandèmia de COVID-19 i la necessitat d’explorar noves i innovadores formes per reactivar l’economia local. Podeu veure la llista completa aquí.

 

Durant la conferència, els assistents van tindre l’oportunitat de participar en una varietat de xerrades i tallers informatius que van cobrir una varietat de temes. Aquests van incloure debats sobre les darreres tendències en tecnologia, desenvolupament sostenible i planificació urbana, així com informació sobre sectors i indústries emergents que donaran forma al futur de l’economia de Barcelona.

 

Barcelona Green Deal

Un dels aspectes més destacats de la Conferència REACT 2023 va ser la presentació de la iniciativa Barcelona Green Deal. Aquest programa visionari té com a objectiu convertir Barcelona en una de les ciutats més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient d’Europa mitjançant la implementació d’una àmplia gamma d’estratègies per reduir les emissions de carboni, promoure les energies renovables i millorar la qualitat de vida dels residents.

La iniciativa Barcelona Green Deal ha fixat formidables objectius i terminis per fer realitat aquesta visió. El pla consta de 38 mesures que pretenen convertir Barcelona en un dels entorns urbans més sostenibles i ecològics del continent. La transformació urbana és un dels pilars fonamentals de la iniciativa i inclou la revitalització i la construcció de nous centres estratègics d’activitat econòmica a diversos sectors de la ciutat.

Algunes mesures de transformació urbana a l’esquema Barcelona Green Deal inclouen el desenvolupament de la mobilitat sostenible, les àrees verdes a la ciutat i el desenvolupament de jardins comunitaris on els residents poden cultivar els seus propis aliments i participar en pràctiques sostenibles.

A més, el programa té com a objectiu revitalitzar i crear noves àrees estratègiques d’activitat econòmica a diversos sectors de la ciutat, inclosos els sectors tecnològics, les indústries creatives, la investigació, les ciències de la vida i la salut i el turisme. L’objectiu és generar noves oportunitats econòmiques que prioritzin la sostenibilitat i la innovació, i donar suport al creixement i desenvolupament d’aquests sectors d’una manera que beneficiï tant l’economia com el medi ambient.

El pla és completar Barcelona Green Deal per al 2030, la ciutat té plans per reformar alguns dels principals nodes urbans:

  • Sagrera amb la seva gran estació intermodal,
  • L’estació de Sants i el seu entorn,
  • i la zona de la plaça de les Glòries.

Addicionalment, es planteja la necessitat d’abordar el tram de Ronda Litoral entre la Zona Franca i Carbonera, que presenta una important oportunitat per connectar el barri de la Marina amb altres barris costaners no només amb vehicle privat, sinó també amb transport públic i modes actius de transport com a vianants i bicicletes.

Un dels grans projectes que cal destacar que engloba la remodelació de Barcelona és el Pla 22@. Aquesta iniciativa va néixer fa dues dècades i va transformar 200 hectàrees de sòl industrial en desús al barri del Poblenou en un pol d’activitat econòmica integrat a barris amb una barreja d’usos més equilibrada. Avui, el 22@ és un motor econòmic de la ciutat i continua creant llocs de treball en sectors vinculats a la tecnologia i la transformació digital, així com a les indústries creatives.

Pyou va reconèixer la necessitat d’estar ubicats al cor del centre de la ciutat on es troba el talent, i vam obrir les nostres oficines a l’innovador barri 22@ de Barcelona, establint la nostra presència en aquesta ubicació estratègica. La nostra oficina s’ha posicionat a la recerca de talent, on sol ser més difícil trobar talent. Estem compromesos a donar suport a empreses i candidats enmig de la transformació de la ciutat, col·laborant i enfrontant-nos a desafiaments junts. Amb aquesta nova ubicació, Pyou està preparat per continuar contribuint al creixement i evolució de Barcelona com a pol econòmic i de talent.

REACT Barcelona 2023- Barcelona Green Deal

REACT Barcelona 2023- Barcelona Green Deal

Tot i això, la part nord del 22@ continua pendent de transformació, i l’Ajuntament de Barcelona està actualitzant la normativa urbanística per donar-li un nou impuls. La modificació pretén desbloquejar el desenvolupament de més d’un milió de metres quadrats de sòl productiu, sumar empreses tecnològiques, crear prop de 60.000 llocs de treball, i incorporar els criteris de sostenibilitat actuals i donar resposta als nous reptes dels espais de treball l’era post-COVID. L’Ajuntament liderarà el desenvolupament de tres àrees a la part nord del 22@ i promourà la consolidació de dos eixos: la “milla creativa” al carrer Pere IV i l’eix verd al carrer Cristóbal de Moura.

 

En general, les mesures de transformació urbana del pla Barcelona Green Deal tenen com a objectiu crear una ciutat més sostenible, habitable i econòmicament vibrant. En prioritzar la sostenibilitat, la innovació i la qualitat de vida, Barcelona s’està posicionant com a líder en desenvolupament urbà sostenible i aplana el camí perquè altres ciutats del món en segueixin l’exemple.

 

Barcelona Talent Map

Una de les sessions va ser Barcelona Talent Map, que va mostrar l’ecosistema emprenedor i empresarial de la ciutat i com diferencia Barcelona d’altres ciutats europees. El Mapa de Talent de Barcelona (creat per Barcelona Activa en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona) proporciona una visió general del panorama del talent a Barcelona, inclou informació sobre sectors laborals clau, institucions educatives i iniciatives de desenvolupament de talent a la ciutat.

El mapa de talents presenta una interfície interactiva que permet als usuaris explorar dades de talent granularment. Els usuaris poden filtrar les dades per sector, nivell educatiu, edat i gènere per obtenir informació sobre la demografia i les tendències del talent a la ciutat. Per exemple, el mapa ofereix una instantània del comportament dels professionals a l’àrea metropolitana, amb dades extretes de LinkedIn. La indústria 4.0, la salut i la biotecnologia, les indústries creatives i l’economia digital atrauen la major part del talent i les disciplines digitals representen el 17,9% del talent de la ciutat. El mapa també mostra un augment significatiu de la presència de dones a la formació digital. Londres, París, Berlín i Milà són els principals proveïdors de talent europeus, mentre que Buenos Aires, São Paulo i San Francisco són fonts no europees notables.

 

The Barcelona Talent Map

The Barcelona Talent Map

El Barcelona Talent Map també destaca institucions educatives clau a la ciutat, incloses universitats, escoles de negocis i centres de formació professional. Aquesta informació pot ser valuosa per a empreses i inversors que busquen connectar-se amb talent a camps o indústries específiques.

A més, el mapa proporciona informació sobre iniciatives i programes de desenvolupament de talent a la ciutat, com ara el programa d’emprenedoria de Barcelona Activa o el Talent Help Desk de la ciutat. Aquests recursos estan dissenyats per donar suport al desenvolupament del talent a Barcelona i facilitar el creixement de les indústries clau a la regió.

El Barcelona Talent Map és una eina important per a empreses, inversors i particulars que cerquen connectar amb el talent de la ciutat. En proporcionar una descripció completa del panorama del talent a Barcelona, el mapa pot facilitar el desenvolupament de nous canals de talent, donar suport al creixement d’indústries clau a la ciutat i promoure la innovació i el desenvolupament econòmic a la regió.

A Pyou, el nostre objectiu principal és facilitar la combinació perfecta entre empreses i candidats, actuant com a pont entre tots dos. Estem dedicats a garantir que les empreses puguin trobar el talent més adequat per a les seves necessitats, mentre que als candidats se’ls presenten les millors oportunitats laborals en línia amb els seus objectius professionals. Creiem en la importància de brindar una atenció personalitzada tant a les empreses com als candidats per entendre les seves necessitats i requisits específics. El nostre enfocament ens permet crear una situació beneficiosa per a totes les parts involucrades.

En general, el Talent Map Barcelona mostra el compromís de la ciutat amb el desenvolupament del talent i la innovació. Amb la seva interfície fàcil de fer servir i dades completes, el mapa està preparat per convertir-se en una eina vital per a les empreses i les persones que busquen capitalitzar la reserva de talent de Barcelona i impulsar el creixement econòmic de la regió.

 

Conclusió

La conferència Barcelona React 2023 va ser un èxit rotund, reunint experts, professionals i veïns de la ciutat per reflexionar sobre el futur econòmic de Barcelona. La conferència va abastar una varietat de temes, des de la transformació urbana fins a la sostenibilitat i el desenvolupament del talent. Un dels aspectes més destacats de la conferència va ser el llançament del pla Barcelona Green Deal, iniciativa visionària destinada a transformar la ciutat en un dels entorns urbans més sostenibles i ecològics d’Europa. A més a més, la conferència va veure la presentació del Barcelona Talent Map, una eina interactiva que proporciona una visió completa del panorama del talent a la ciutat. En general, la conferència va mostrar el compromís de Barcelona amb la innovació, la sostenibilitat i el desenvolupament del talent i segurament tindrà un impacte durador en el futur econòmic de la ciutat.

En general, la Conferència REACT sobre Reactivació Econòmica va ser un esdeveniment essencial per als professionals interessats en el futur econòmic de Barcelona i per aquells que busquen oportunitats per establir contactes i intercanviar idees amb altres parts interessades en el desenvolupament de la ciutat.