Skip to main content

Evolució del turisme a Espanya: estratègies per crear experiències inoblidables per als hostes

Evolució del turisme a Espanya: estratègies per crear experiències inoblidables per als hostes

La indústria turística a Espanya ha experimentat una important recuperació en els darrers anys, amb un notable augment de les arribades i la despesa de turistes internacionals. Tot i els desafiaments que planteja la pandèmia de COVID-19, Espanya s’ha convertit en una destinació popular per als viatgers, atraient milions de visitants que contribueixen a l’economia del país. A Pyou ens basem en el nostre ampli coneixement de la indústria del turisme per discutir l’evolució del sector turístic d’Espanya i oferir estratègies clau per crear experiències excepcionals per als hostes.

Evolució del Sector Turístic a Espanya

En els darrers anys, Espanya ha estat testimoni d’un creixement notable de les arribades de turistes internacionals. El primer trimestre del 2023 van visitar el país 13,7 milions de turistes internacionals, fet que suposa un augment del 41,2% respecte al mateix període del 2022. Aquesta afluència de turistes ha suposat una despesa total de 17.201 milions d’euros en el trimestre, un 44,7% d’augment respecte de l’any anterior.

Diversos factors han contribuït a aquesta tendència positiva. El patrimoni cultural divers i ric d’Espanya, els paisatges impressionants i les atraccions de renom mundial han estat atraccions clau per als turistes. A més, el nostre equip a Pyou creu que el compromís del país de brindar una excel·lent hospitalitat, juntament amb una millor infraestructura i accessibilitat, ha elevat encara més l’atractiu d’Espanya com a destinació turística líder.

La recuperació del turisme europeu

La indústria turística europea també ha mostrat una fantàstica resiliència davant de la pandèmia de COVID-19. Des del punt de vista de Pyou, hem vist aquest sector fer passos significatius en la seva recuperació, amb arribades de turistes estrangers el 2022, assolint un 18% per sota dels nivells del 2019. Aquesta trajectòria positiva es pot atribuir a la determinació del consumidor, els mercats laborals estabilitzats i els preus de l’energia dins de la Unió Europea.

L’anàlisi de dades ha jugat un paper crucial en la comprensió i l’impuls de la recuperació del turisme europeu. Els coneixements valuosos sobre el comportament, les preferències i els patrons de viatge dels consumidors han permès a les empreses prendre decisions informades, adaptar les estratègies de màrqueting i adaptar les ofertes a les demandes sempre canviants.

Les troballes clau indiquen que gairebé un terç de les destinacions ja han superat els nivells previs a la pandèmia, cosa que demostra un fort repunt i una creixent confiança dels viatgers. Els coneixements basats en dades també han emfatitzat la importància de les experiències personalitzades i l’atenció a segments específics, com ara els turistes de negocis que combinen feina i lleure.

A més, les dades han il·luminat les tendències de viatge emergents, cosa que permet a les parts interessades anticipar i respondre a les dinàmiques canviants. Els coneixements sobre turisme sostenible, experiències digitals i mesures de salut i seguretat han impulsat la innovació i han millorat les experiències dels hostes a tot el continent.

A mesura que la indústria mira cap al 2023, les dades continuaran sent un actiu valuós. Aprofitar les anàlisis i la intel·ligència de mercat permetrà a les empreses optimitzar les operacions, oferir experiències personalitzades i mantenir competitives. En aprofitar el poder de les dades, el sector turístic europeu pot fomentar un creixement sostenible i crear experiències inoblidables per als visitants de tot el món.

Claus per crear experiències memorables per als hostes:

Per garantir la satisfacció dels visitants i fomentar la lleialtat, els hotels han de centrar-se a produir experiències excepcionals durant el viatge de l’hoste. Et presentem estratègies clau que poden contribuir a l’èxit d’un hotel en oferir experiències memorables:

  • Interaccions personalitzades amb els hostes: és crucial establir relacions positives amb els hostes des de la primera interacció. Des del procés de reserva inicial fins al check-out i més enllà, és essencial mantenir una comunicació oberta i efectiva. Utilitzeu sistemes automatitzats o operadors en viu per mantenir els hostes informats i compromesos durant la seva estada. Implementeu eines com enquestes i sol·licituds de comentaris per recopilar informació per a la millora contínua.
  • Fes servir dades per a la personalització: recopila i analitza les dades dels hostes per oferir experiències personalitzades. En comprendre les preferències dels hostes, com el tipus d’habitació o els serveis addicionals que poden gaudir, els hotels poden adaptar les ofertes per crear una experiència veritablement personalitzada. Dirigeix-te als hostes pel seu nom, reconeix ocasions especials i brinda recomanacions personalitzades per millorar la seva estada.
  • Crea una història única: desenvolupa una narrativa convincent perquè el teu hotel atregui emocionalment els hostes. Ressalta els aspectes únics de la teva propietat, com ara la seva història, arquitectura o connexions locals. Crea una sensació d’exclusivitat i ofereix als hostes l’oportunitat de ser part d’una història memorable durant la vostra estada.
  • Marca consistent: manté una veu i identitat de marca consistents en tots els canals de comunicació. Una imatge de marca forta i unificada ajuda els hostes a connectar-se amb el teu hotel a nivell emocional. Desenvolupa una guia d’estil i tècniques de comunicació per garantir un nivell alt de coherència al llarg de l’experiència de l’hoste.
  • Escolta activa: Escolta activament els comentaris dels hostes i fes-los servir per abordar inquietuds i millorar els serveis. Demostra un interès genuí per les opinions dels hostes i aprofita els comentaris per millorar l’experiència general. L’atenció al detall i el compromís amb la millora contínua mantindràs el teu hotel davant de la competència.
  • Afegeix un toc de màgia: sorprèn i delecta els convidats amb petits gestos que creen records duradors. Ja sigui un obsequi de benvinguda, una actualització de cortesia o activitats especials, els petits detalls poden marcar una gran diferència. En cas de qualsevol contratemps, respon amb sinceres disculpes i generoses compensacions per deixar una impressió positiva.

Agilització dels processos de pagament i oferta d’opcions de finançament flexibles

A Pyou hem après que, a més de crear experiències excepcionals per als clients, garantir transaccions financeres fluides i sense complicacions és un aspecte fonamental per als hotels. Aquí hi ha tres estratègies clau per facilitar el procés de pagament i millorar l’experiència general del client:

  • Compliment amb PSD2: per garantir transaccions de pagament segures i sense problemes, els hotels poden aprofitar plataformes com Paylands, una passarel·la de pagament en línia integral que compleix les regulacions de PSD2 i permet la tokenització de dades de pagament. Això facilita l’autenticació reforçada dins del sistema d’administració de propietats (PMS) i garanteix el cobrament oportú dels pagaments, fins i tot en casos de no-presentació.
  • Mètodes de pagament alternatius per a hostes internacionals: els hotels sovint es troben amb hostes de diferents països amb diverses preferències de pagament i monedes. Paylands ofereix opcions de pagament alternatives com Bizum (popular a Espanya), Sofort, iDeal o Giropay (comunament utilitzat a Alemanya). A més, la plataforma compta amb tecnologia de conversió dinàmica de moneda (DCC), que converteix monedes automàticament durant el procés de pagament. Aquestes alternatives milloren les taxes de conversió i brinden una millor experiència de pagament per als clients internacionals.
  • Solucions de finançament flexibles: a l’era digital, la flexibilitat i la comoditat són primordials per als viatgers. Cal considerar les opcions de finançament de vacances. Els serveis “Compra ara, paga després” (BNPL) permeten als clients fer pagaments amb garanties addicionals, especialment durant els períodes d’inflació, millorant la seva autonomia econòmica i la satisfacció general amb l’experiència de l’hotel.

Conclusió

L’anàlisi de Pyou revela que la indústria del turisme a Espanya ha demostrat resiliència i creixement, atraient un nombre significatiu de turistes internacionals en els darrers anys. Per crear experiències excepcionals per als hostes, els hotels han de prioritzar les interaccions personalitzades, utilitzar les dades dels hostes per a la personalització, crear històries de marca úniques, garantir la coherència, escoltar activament els comentaris dels hostes, afegir tocs especials i aprofitar les eines tecnològiques avançades. En implementar aquestes estratègies, els hotels poden millorar l’experiència dels seus hostes i fomentar la lleialtat en un mercat cada vegada més competitiu.