Skip to main content

Potenciar el Compromís: Com l’Escolta Fortaleix la Cultura Corporativa i Atrau els Talents de la Generació Z

Fomentar el compromís: el paper d'escoltar en la construcció d'una cultura corporativa i atraure el talent de la Generació Z

A l’accelerat entorn empresarial actual, on la Generació Z dominarà la força laboral, construir una cultura corporativa sòlida és més vital que mai. El nucli vital d’aquesta cultura es troba en el compromís amb els empleats. Aquest compromís no només genera satisfacció i retenció, sinó que també és un imant per als joves talents de la Generació Z.

 

El poder d’escoltar els empleats

Les empreses amb més èxit reconeixen que el compromís amb els empleats no és una enquesta anual; és un procés de comunicació continu i bidireccional. Quan els empleats se senten valorats i escoltats, el seu compromís amb la feina s’aprofundeix. És més probable que els empleats compromesos contribueixin positivament, millorant la satisfacció i reforçant la cultura corporativa. Eines com les “Sol·licituds” i les “Enquestes” de retroalimentació són essencials per fomentar aquest nivell d’interacció dins de les plataformes de comunicació i participació.

La comunicació fluida en equip és la pedra angular de qualsevol cultura corporativa influent, aplanant el camí per a la col·laboració sinèrgica i fomentant un entorn propici per a la innovació i la resolució àgil de problemes. En línia amb això.

 

Ampliant el conjunt d’eines per a una escolta eficaç

L’eficàcia en l’escolta dins d’una organització rau en la utilització d’una varietat d’eines de comunicació, oferint cadascuna les seves pròpies fortaleses distintives. Per exemple, Slack es destaca per la seva àmplia selecció d’aplicacions integrades, que transformen els comentaris en fluxos de treball processables, mentre que Microsoft Teams destaca per fusionar el diàleg i el treball en equip, assegurant que la veu de cada empleat pugui ser escoltada i es pugui actuar en temps real. Altres eines, com Asana o Trello, faciliten una gestió fluida de projectes i alhora ofereixen mecanismes per rebre comentaris i intercanviar idees en el moment. A més, plataformes com SurveyMonkey, Vip District i Typeform s’especialitzen a crear enquestes atractives i fàcils de fer servir que poden capturar aportacions matisades dels empleats, brindant informació valuosa sobre les seves experiències i expectatives.

És crucial avaluar el pols col·lectiu del personal d’una organització. Aquestes eines són clau per demanar feedback autèntic, la qual cosa és vital per detectar i manejar amb tacte les àrees que necessiten millores subtils.

 

Aprovar les aspiracions de la Generació Z

Les aspiracions de la Generació Z s’inclinen cap a una cultura que valora la flexibilitat, el benestar i el creixement professional per damunt dels incentius tradicionals.

La Generació Z busca més que un salari; buscar una missió que puguin donar suport. La transparència en l’esperit d’una empresa, particularment en qüestions d’igualtat, sostenibilitat i responsabilitat social, no és opcional sinó una necessitat que insta a les organitzacions a adoptar obertament.

Repensar les jerarquies organitzatives per a una major col·laboració

Les empreses modernes han d’adaptar les seves estructures per promoure el treball en equip i les oportunitats de tutoria, capitalitzant mètodes com la gestió àgil de projectes i creant espais de participació proactiva per integrar eficaçment el talent de la Generació Z en els seus grups.

Per a la Generació Z, un ambient laboral positiu és essencial. Les activitats que reforcen l’esperit d’equip i les oportunitats d’interacció social són elements crucials que les empreses han d’incorporar per aconseguir un ambient de treball magnètic.

Adaptació dels beneficis per satisfer les expectatives de la Generació Z

Més enllà dels beneficis tradicionals, la nova generació valora molt les recompenses emocionals i d’estil de vida. Per tant, les empreses haurien d’oferir paquets integrals que atenguin el bé estar personal, donen suport els acords laborals flexibles i aporten iniciatives de salut mental.

Cultivar vies de creixement professional és una estratègia clau per mantenir el talent jove. Pyou estem compromesos en donar oportunitats d’aprenentatge continu i vies per millorar les habilitats que van més enllà de les seves responsabilitats actuals.

 

Promocionant la Benestar i l’Impacte Social en el Treball

El recent esdeveniment UNITED MORNINGS de United Heroes Spain a Madrid va destacar la importància del bé estar en el treball. Belén Izquierdo i Paul-Emile Saab van presentar l’estudi “WELL-BEING LAB 2023”, col·laboració amb Great Place To Work®, centrant-se en factors de benestar rellevants per als professionals i el seu impacte en la retenció del talent. A més, van compartir pràctiques innovadores en bé estar globalment, ressaltant la importància de les activitats físiques i les solucions amb impacte social per millorar la motivació i l’equilibri vida-treball. Aquest estudi assenyala com el benestar i el compromís amb la societat són fonamentals en l’entorn laboral actual.

 

Conclusió

En resumen, Pyou advoca per un esperit organitzacional on el compromís actiu i la comunicació oberta amb els empleats no sigui només una política sinó la base d’una cultura vibrant. Aquest enfocament no només resulta atractiu per a la Generació Z; és imperatiu. Adoptar i implementar diverses estratègies de participació que ressonen amb la Generació Z sense que donaran les bases per a un futur empresarial pròsper.