Skip to main content

Iniciatives de sostenibilitat de Lavoropiù per al 2023: construir un futur millor per a tothom

Iniciatives de sostenibilitat de Lavoropiù per al 2023: construir un futur millor per a tothom

A Lavoropiù, ens esforcem sempre per millorar l’obra i captar el seu ritme en totes les seves formes. Per a nosaltres, el treball és més que un mitjà per aconseguir un fi; és creativitat, inclusió, cultura, desenvolupament, territori i formació. Totes aquestes coses donen sentit a l’acció humana, sigui individualment o comunitari.

A mesura que entrem al 2023, estem emocionats de continuar amb el nostre compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social. Tenim diverses iniciatives planificades que s’alineen amb els nostres valors i reflecteixen els nostres esforços constants per tenir un impacte positiu.

 

Mobilitat de RH

Un dels nostres focus principals d’aquest any és la mobilitat de recursos humans. A Itàlia, hi ha un desajust estructural entre la demanda i l’oferta de mà d’obra qualificada, especialment en les especialitzacions tècniques. Algunes zones tenen una gran demanda de treball, però una escassetat de treballadors, mentre que altres àrees tenen molta mà d’obra però oportunitats laborals limitades. És per això que hem posat en marxa una sèrie d’activitats per promoure la mobilitat territorial i ampliar les oportunitats de contractació a tot el país. El nostre equip d’especialistes a Bari es dedica a atraure els millors candidats de tota Itàlia i ajudar-los a traslladar-se a noves àrees de treball. Oferim una assistència integral durant tot el procés de contractació i inserció laboral, que inclou reemborsaments de viatge, cursos de formació per adquirir les competències necessàries i suport en tasques pràctiques com trobar habitatge i transport.

 

Lavoropiù4Welcome

Una altra iniciativa que estem orgullosos de donar suport és Lavoropiù4Welcome, que té com a objectiu promoure la inclusió social i econòmica dels refugiats. Oferim informació, orientació i avaluacions de competències, així com cursos d’italià, programes de formació professional i insercions laborals amb empreses locals. El nostre objectiu és ajudar els refugiats a assolir l’autonomia econòmica i a convertir-se en membres actius de les seves noves comunitats, alhora que beneficiem les economies locals i afavorim la cohesió social.

 

Sostenibilitat ambiental

A més d’aquestes iniciatives, estem compromesos amb la sostenibilitat ambiental. Hem plantat 600 arbres a cinc països diferents d’Àfrica i Amèrica del Sud, que capturaran 101.500 kg de CO₂, equivalent a 787.000 pilotes de bàsquet. També hem eliminat l’ús de plàstic d’un sol ús a totes les nostres oficines, hem augmentat el nombre de vehicles elèctrics i híbrids a la nostra flota i hem reduït el consum de paper afavorint els formats digitals i els materials reciclats.

 

Col·laboracions

Finalment, estem encantats de continuar la nostra associació amb la Fondazione Lucio Dalla i C.O.R. amb un nou projecte educatiu anomenat “La poetica di Lucio Dalla e i nuovi Anna e Marco”. Aquesta iniciativa pretén presentar als estudiants la vida i la música de Lucio Dalla, un dels cantautors més estimats d’Itàlia. Mitjançant una sèrie de visites guiades al Museo Civico Archeologico i tallers d’escriptura, els estudiants exploraran el llegat de Dalla i crearan les seves pròpies visions de futur.

 

A Lavoropiù, estem orgullosos de ser una empresa que valora la responsabilitat social i la sostenibilitat. Creiem que a través de les nostres iniciatives podem tenir un impacte positiu en les nostres comunitats locals i en el món en general. Et convidem a unir-te a nosaltres en aquest viatge i formar part del nostre compromís de crear un futur millor per a tothom.