Skip to main content

L’impacte de Metavers al mercat laboral, estàs preparat per trobar una feina al Metavers?

treball al Metavers, Feina al Metavers

El món està canviant, la manera com consumim i produïm també està canviant, en aquest entorn el món en línia està prenent protagonisme i estan sorgint noves realitats. Pel que cada dia es creen noves professions i la demanda de llocs de treball al Metavers està en un punt culminant, estàs llest per unir-te al nou mercat laboral i trobar una feina al Metavers?

El Metavers encara s’està desenvolupant i es podria convertir en la gran revolució de la indústria tecnològica d’aquesta dècada. Però de moment no hi ha un consens si en deu anys farem servir realitat augmentada o realitat virtual per treballar, socialitzar, etc. Per assegurar-se que el futur és virtual, Meta està destinant milions de dòlars a desplegar aquest projecte.

Tot i l’entusiasme al voltant de les oportunitats que el Metavers pot generar al sector laboral; Mark Zuckerberg acaba d’anunciar que Meta acomiadarà el 13% del seu personal, més d’11.000 empleats, ja que els costos i despeses de l’empresa van augmentar un 19% any rere any en el tercer trimestre del 2022, a 22.100 milions de dòlars. Suggerint que encara queda molt camí per recórrer abans que treballar al Metavers es converteixi en una realitat. Tot i els obstacles, la realitat virtual s’implementarà, és només una qüestió de quan passarà.

Què és el Metavers?

Per als mil·lennis, aquest pot ser un terme obvi, però per a aquells uns anys més grans, potser Metavers sigui un concepte totalment desconegut.

El Metavers és un terme que descriu la col·lecció de tots els espais virtuals, inclou tots els mons virtuals, ciberespais i jocs multijugador en línia. És un món en línia que es pot utilitzar per a negocis, entreteniment i socialització. El Metavers també és una visió del futur d’Internet com un món virtual en 3D on les persones poden interactuar entre si, a més d’objectes i entorns generats per digitalment.

Què necessites per aconseguir una feina al Metavers?

Per obtenir un treball al Metavers, has d’esbrinar quines habilitats i qualificacions necessites per a aquestes noves posicions de treball.

El que és molt útil és començar a establir contactes amb persones que ja estan treballant a Metavers. La millor manera d’aprendre i obtenir una feina a Metavers és submergir-se i començar a explorar. Pots començar creant el teu propi avatar i navegar per diferents mons virtuals. També pots unir-te a comunitats i fòrums en línia sobre el Metavers. I, per descomptat, sempre pots llegir articles com aquest per mantenir-te actualitzat sobre els darrers desenvolupaments.

Quines són les feines més populars al Metavers?

A mesura que el món es mou cada vegada més al vessant digital, la demanda de treballs al Metavers continuarà creixent. Aquests són alguns dels treballs més populars al Metavers:

  1. Desenvolupador Blockchain*: amb l’auge de les monedes virtuals i la creixent popularitat de la tecnologia Blockchain, hi haurà una gran demanda de desenvolupadors de Blockchain. Ja que són responsables de dissenyar la seguretat i l’arquitectura d’aquest sistema dins del Metavers, així com crear noves aplicacions, dissenyar i desenvolupar contingut 3D.
  2. Desenvolupador de jocs en 3D: produiran jocs 3D immersius i interactius que es puguin jugar en realitat virtual.
  3. Especialista en màrqueting del Metavers: ajudaran les empreses a arribar a les seves audiències objectiu i interactuar-hi. Seran responsables de generar i executar campanyes de màrqueting que promoguin productes i serveis al Metavers.
  4. Enginyer de programari de Realitat Augmentada i Realitat Virtual: seran responsables de desenvolupar i mantenir el programari que s’executa en dispositius de realitat virtual i realitat augmentada.
  5. Enginyer d’harware: els enginyers de hardware són responsables de desenvolupar dispositius per submergir-se completament en aquest univers, com ara ulleres de realitat virtual i augmentada, pantalles, sensors de moviment, etc.
  6. Especialista en ciberseguretat del Metavers: amb el Metavers cada cop més poblat i interconnectat, la ciberseguretat serà una de les principals preocupacions. Els especialistes en ciberseguretat seran els encarregats d’identificar i protegir els diferents espais i empreses contra les amenaces cibernètiques.
  7. Administrador de productes: a mesura que el Metavers continuï creixent, es necessitaran administradors de productes per coordinar i millorar els productes i serveis que s’ofereixen al Metavers. Seran responsables de desenvolupar i administrar el full de ruta del producte, a més de treballar amb els desenvolupadors i les parts interessades per garantir que els productes es lliurin a temps i satisfacin les necessitats del client.
  8. Dissenyadors de UI/UX: hauran de crear interfícies intuïtives i fàcils d’usar per a productes i serveis al Metavers.
  9. Community Manager: administraran, creixeran les comunitats en línia, moderaran fòrums i xarxes socials, així com organitzar i gestionar esdeveniments.
  10. Advocats del Metavers: amb el Metavers cada cop més complex, hi haurà una necessitat d’advocats que estiguin familiaritzats amb els assumptes legals que envolten el Metavers. Seran els encarregats d’assessorar empreses i particulars sobre les implicacions legals de les seves actuacions al Metavers.

*Blockchain és un sistema en què es manté un registre de les transaccions realitzades en bitcoin o una altra criptomoneda.

Quant es pot cobrar amb una feina al Metavers?

Els salaris dels treballs del Metavers variaran segons el tipus de feina, l’experiència, l’empresa i la ubicació. Per exemple, un treball que involucri la creació i administració d’avatars podria oscil·lar entre 50.000 € i 100.000 € per any. Un treball en construcció, enginyeria o arquitectura podria oscil·lar entre 60.000 € i 120.000 € per any.

Quines qualitats t’ajudaran a aconseguir un treball de metavers?

Hi ha certes qualificacions i coneixements que t’ajudaran a obtenir una feina a Metavers, depenent de la posició necessitaràs coneixements més tècnics i específics. Si vols ser un moderador, hauràs de tenir coneixements de l’idioma, el do de gent, ser organitzat, etc. Si vols ser un desenvolupador de programari o hardware, necessitaràs un grau en Enginyeria Informàtica o una carrera afí, també necessitaràs coneixements de C#, Python i Solidity.

Però el més important és que t’agradi la tecnologia, al capdavall, és la base del Metavers. En segon lloc, hauries de ser creatiu i tenir imaginació; en moltes d’aquestes professions cal ser creatiu. A més, és una feina molt col·laborativa, així que es requereix gent que sàpiga treballar en equip. Finalment, la comunicació és un element crucial, especialment en una indústria que es recolza fortament al teletreball, la necessitat de gent capaç de comunicar-se de manera efectiva és crucial.

No hi ha millor moment que el present per preparar-se per a la feina que desitja. El mercat laboral canvia ràpidament i els millors candidats són els que s’adapten al mercat laboral sempre emergent.