Skip to main content

Què cal considerar quan vols canviar d’empresa

Què cal considerar quan vols canviar d'empresa

És una realitat latent que el mercat laboral està canviant dràsticament. Amb l’explosió i el desenvolupament a passos accelerats dels milers d’oportunitats d’Internet, les empreses han deixat de tenir tot el control en la relació ocupador i candidat. Els treballadors tenen una eina per cercar més al·licients laborals: salari, autorealització, satisfacció amb l’activitat professional i conciliació amb la personal. Treballadors i candidats tenen accés a més opcions, per això les empreses també han de mostrar totes les seves qualitats per convèncer els candidats de què són una bona empresa on treballar i desenvolupar-se.

 

Com saber com són realment les empreses per a les quals t’agradaria treballar

Un dels primers passos per triar per canviar d’empresa és esbrinar com són realment les empreses. Pots aconseguir informació fefaent de diverses maneres:

 • Visitar la pàgina web i els perfils a les xarxes socials de cada empresa.
 • Buscar articles i ressenyes en línia, com els presentats a gowork.com.
 • També hi ha portals d’ocupació, com glassdoor.com, on us poden donar informació sobre l’empresa com el nombre d’empleats, els salaris, ingressos, any de fundació, competència…
 • Si tens amics o coneguts que treballin a l’empresa, et poden proporcionar informació sobre l’ambient laboral, els beneficis, els salaris, l’horari, etc.

Aquests punts et poden ajudar a crear-te una idea de com és realment l’empresa.

 

Quins elements he de tenir en compte per valorar aquestes empreses?

Quan hagis recopilat informació sobre diverses empreses, has de considerar diversos factors per avaluar les empreses. Aquests factors inclouen salari, beneficis, horari, ubicació, ambient laboral, cultura de l’empresa i estabilitat laboral. A més, també heu de considerar l’oportunitat de creixement professional que ofereix l’empresa. Això us ajudarà a determinar si canviar d’empresa us proporcionarà una carrera sòlida i estable.

 • El salari és un dels factors més importants que cal tenir en compte en avaluar una empresa. El salari ha de ser competitiu i proporcionar un nivell de vida adequat per a les teves necessitats.
 • A més, també has de considerar els beneficis que ofereix l’empresa, com a assegurança mèdica, assegurança de vida i vacances pagades (especialment si treballaràs a països com els EUA que les vacances pagades no són obligatòries per llei).
 • L’horari també és un factor crucial que cal tenir en compte. Heu de buscar un horari que s’ajusti al vostre estil de vida i us permeti tenir un equilibri adequat entre la feina i la vida personal. També considerar si tens la possibilitat de tenir una flexibilitat horària o treball remot o un sistema híbrid.
 • La ubicació també és important. Has de cercar una ubicació que sigui convenient per a tu, tant per a la teva feina com per a la teva vida personal.
 • L’ambient laboral també és un factor fonamental que cal tenir en compte. Has de buscar un ambient on et sentis còmode i respectat.
 • També heu de considerar la cultura de l’empresa. Això us ajudarà a determinar si l’empresa és un bon lloc per treballar.
 • Finalment, l’estabilitat laboral és un factor clau que cal tenir en compte. L’estabilitat laboral us assegurarà que tindreu una feina segura i estable per al futur. Això també us permetrà desenvolupar la vostra carrera professional.

 

Conclusió

Triar l’empresa per a la qual treballar és una decisió crucial. Per tant, és rellevant que prenguis el temps necessari per investigar amb compte totes les empreses per a les quals t’agradaria treballar. Amb això al cap, aquí hi ha sis consells finals per canviar d’empresa i triar la més adequada:

 

 1. Definir l’àrea professional on vols desplegar la teva carrera.
 2. Identificar les característiques que el teu ocupador ideal ha de tenir.
 3. Considerar el potencial creixement de l’empresa a mitjà i llarg termini.
 4. Conèixer la política de Recursos Humans de l’empresa.
 5. Preguntar-te si l’empresa ofereix oportunitats de promoció.
 6. Confiar en la teva intuïció per decidir on vols dur a terme els teus propers reptes professionals.

 

Trobar l’empresa adequada per a la teva carrera no és només una qüestió d’oferta i demanda, sinó també de compatibilitat entre la filosofia de treball de les dues parts. Per això, és fonamental que coneguis totes les característiques de l’empresa perquè la relació laboral sigui satisfactòria per a les dues parts.