Skip to main content

Quines professions tenen una alta demanda al mercat laboral actual?

Qué profesiones tienen más demanda en el mercado laboral actual.

Les professions han canviat dràsticament en els darrers anys i és important estar informats de les tendències al mercat laboral. Una professió que té una demanda alta, generalment és perquè hi ha més vacants que candidats qualificats per cobrir-les, la qual cosa suposa una desigualtat entre oferta i demanda i un problema per a les empreses. Aquest tipus de feines, a causa d’aquesta situació, tendeixen a tenir diversos beneficis, inclosos salaris més competitius, més oportunitats d’ascens i, en alguns casos, fins i tot més seguretat laboral per incentivar els professionals a decantar-se per una empresa o per una altra.

Les professions més en demanda actualment són les que s’adapten als canviants entorns laborals i econòmics. Aquestes professions estan relacionades amb la tecnologia, la medicina, l’enginyeria, les finances, l’educació i la indústria. Aquestes professions requereixen habilitats específiques, com ara una bona comunicació, pensament creatiu, competències empresarials, destreses informàtiques i capacitat d’aprenentatge. Aquestes activitats professionals són essencials per al creixement econòmic, el desenvolupament tecnològic, l’avenç científic, la innovació i el canvi social. Per tant, la demanda de professionals preparats per exercir aquestes professions és cada vegada més gran.

Quines professions tenen una alta demanda?

Els professionals més cobejats del moment inclouen aquells amb coneixements en tecnologia i ciències de la computació. Aquests experts són capaços de desenvolupar, implementar i operar sistemes informàtics de forma eficient, cosa que fa que siguin molt valuosos per a les empreses. A més, els professionals amb experiència en màrqueting digital i coneixements en anàlisi de dades són molt buscats per empreses que volen aprofitar al màxim les oportunitats en línia.

Algunes de les professions en aquest camp amb més demanda són: e-Commerce Manager, Growth Manager, Customer Experience Manager, Digital Marketing Manager, SEO/SEM Specialist, experts en Ciberseguretat, CRM Manager i analista Digital.

Els professionals amb coneixements en desenvolupament de negocis també són molt apreciats. Aquests professionals entenen els conceptes fonamentals de la gestió de negocis i són capaços d’identificar i explotar noves oportunitats de creixement. Aquests professionals també són capaços d’identificar àrees de millora i desplegar estratègies i plans d’acció per assolir els objectius d’un negoci.

Els professionals amb experiència en finances també estan molt cercats. Són capaços de dur a terme anàlisis financeres complexes i desenvolupar estratègies per optimitzar els recursos de l’empresa. Aquests professionals són capaços d’ajudar les empreses a prendre millors decisions financeres i assegurar un creixement sostenible.

Els professionals amb coneixements en lideratge i gestió de persones també són molt buscats. La seva funció és identificar i desenvolupar el potencial dels empleats, cosa que els permet assolir els objectius de l’empresa i millorar-ne la productivitat. Aquests professionals també són capaços de crear un bon ambient de treball, cosa que és essencial per a l’èxit de l’empresa.

 

Estimació de salaris d’algunes de les professions més demanades

Per fer-nos una idea de la demanda d’algunes professions i de les oportunitats que comporten, ens podem fixar en la mitjana del salari que els professionals en aquest sector solen cobrar.

  • Els experts a E-Commerce poden guanyar entre 20.000 i 60.000 euros anuals, depenent del nivell d’experiència.
  • Els analistes de dades de nivell inicial guanyen uns 24.000 euros anuals, mentre que els professionals amb més experiència poden arribar a percebre fins a 60.000 euros bruts cada any.
  • Els experts a UX/UI poden guanyar entre 18.000 i 40.000 euros bruts anuals.
  • Analistes web amb experiència poden cobrar entre 45.000 i 68.000 euros anuals.
  • Els arquitectes del núvol guanyen entre 50.000 i 70.000 euros cada any.
  • Els especialistes en ciberseguretat cobren entre 30.000 i 66.000 euros bruts anuals.
  • Mentre que els advocats especialistes en protecció de dades i privadesa acumulen entre 50.000 euros.
  • Els experts en intel·ligència artificial guanyen entre 30.000 i 60.000 euros bruts cada any, i els professionals de màrqueting digital obtenen entre 21.000 i 60.000 euros bruts cada any.
  • Per acabar, els enginyers d’automatització guanyen un salari mitjà de 35.000 euros anuals, amb possibilitat d’assolir els 45.000 euros anuals.

En conclusió

Les professions amb més demanda al mercat laboral actual són aquelles relacionades amb la tecnologia, els serveis financers, la salut i l’educació, és a dir, les àrees que constantment tenen desenvolupaments i canvis rellevants que afecten el mercat i la societat, per la qual cosa aquestes professions són fonamentals per al desenvolupament econòmic i el benestar de la societat. Les empreses estan en constant recerca de nous talents per cobrir aquestes àrees, de manera que les persones amb habilitats rellevants per a aquests camps tenen l’oportunitat de trobar una feina estable. A més, aquestes professions ofereixen bones oportunitats de desenvolupament, cosa que fa que siguin una opció atractiva per als professionals.

Les empreses busquen professionals amb habilitats i coneixements únics per mantenir-se a l’avantguarda. Com a empresa de consultoria de recursos humans, estem compromesos a ajudar les empreses a trobar i contractar els millors professionals del mercat. El nostre objectiu és ajudar les empreses a assolir els seus objectius gràcies a la contractació dels millors professionals; i alhora ajudar el nostre talent a trobar una empresa que satisfaci les seves necessitats.